Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Opera pictorului realist american Winslow Homer, expusă pentru prima dată publicului britanic 
winslow homer national gallery london

Opera pictorului realist american Winslow Homer, expusă pentru prima dată publicului britanic 

National Gallery prezintă, pentru prima dată în Marea Britanie, o sinteză asupra lui Winslow Homer (1836 – 1910), marele pictor realist american care a abordat principalele probleme ale Statelor Unite și relația acestora atât cu Europa, cât și cu lumea Caraibelor în ultimele decenii ale secolului al XIX-lea.

Cariera lui Homer a reprezentat un punct de cotitură în istoria Americii de Nord. A trăit Războiul Civil american și abolirea sclaviei, așa-numita Reconstrucție, precum și războiul cu ultima putere colonială europeană, Spania.

Conflictul, rasa și relația omului cu mediul, subiectele lui Homer

De la schițele sale despre luptă și viața în tabără, până la priveliști tropicale orbitoare și peisaje marine mai întunecate, lucrările reflectă interesul lui Homer pentru problemele stringente ale timpului său; conflictul, rasa și relația dintre omenire și mediu – probleme încă relevante pentru noi astăzi.

După război, subiectul predilect al lui Homer a devenit viața americanilor în urma războiului și a abolirii, cu accent pe viețile afro-americanilor foști sclavi.

Homer a călătorit în Franța, Anglia, Bahamas, Cuba și Bermude. În Anglia, a pictat scene de eroism și rezistență pe care le-a văzut în timp ce stătea în Cullercoats, un oraș de pe coasta de nord-est. În Caraibe, picturile sale au devenit mai vii pe măsură ce picta apele turcoaz transparente și vegetația luxuriantă. Interesul său pentru conflict a rămas constant și a explorat adesea problema pictând viața și zbaterile oamenilor de culoare.

Cu peste 50 de picturi, care acoperă mai mult de patruzeci de ani din cariera lui Homer, „Winslow Homer: Force of Nature” face parte dintr-un program de expoziții care prezintă artiștii americani importanți publicului din Marea Britanie și Europa și urmează expozițiilor despre George Bellows și pictorii Ashcan, Frederic Church și Thomas Cole.

Expoziția va fi deschisă în perioada 10 septembrie 2022 – 8 ianuarie 2023.