Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Opere de caligrafie chineză în valoare de 12 milioane de dolari – donate Muzeului de Artă al Universităţii din Michigan

Opere de caligrafie chineză în valoare de 12 milioane de dolari – donate Muzeului de Artă al Universităţii din Michigan

Aceasta este cea mai importantă donaţie care a fost făcută în istoria instituţiei de cultură din Ann Arbor şi provine de la familia lui Lo Chia-Lun, lider al mişcării studenţeşti din China, din mai 1919, arată Art News.

Lo, care a murit în 1969, era poet şi caligraf şi a fost preşedinte a două universităţi importante din China. Donaţia în sine este reprezentată de 72 de lucrări de caligrafie din perioada dinastiilor Yuan, Ming şi Qing dar şi din perioada Republicii. Astfel, operele au fost create între secolele XIV şi XX.

Printre maeştrii caligrafi creatori se numără Yang Weizhen, Wang Shouren, Wen Zhengming şi Wang Duo, iar donaţia include şi obiecte folosite în arta caligrafiei.

Directoarea muzeului, Christina Olsen, a spus că acest dar este unul “transformator” şi că va îmbogăţi colecţia de specialitate.

Donaţia a fost făcută în contextul în care familia Lo are o relaţie îndelungată cu universitatea, de aproape un secol.

Credit foto: University of Michigan Museum of Art via Art News