Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Patru lucrări în format NFT dedicate lui Freddie Mercury – scoase la licitaţie în scop caritabil

Patru lucrări în format NFT dedicate lui Freddie Mercury – scoase la licitaţie în scop caritabil

Patru lucrări în format NFT dedicate legendei Queen, Freddie Mercury, vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare, scopul fiind strângerea de fonduri pentru cauze legate de maladia SIDA.

Evenimentul are loc în perioada în care Mercury ar fi împlinit 75 de ani, iar criptocopiile operelor realizate de Blake Kathryn, Chad Knight, Mat Maitland şi MBSJQ vor fi vândute pe 20 septembrie, pe platforma SuperRare, scrie economictimes.indiatimes.com.

Încasările vor reveni The Mercury Phoenix Trust, o fundaţie care ajută persoanele  bolnave de SIDA, creată de membrii trupei Queen, Brian May şi Roger Taylor alături de managerul Jim Beach, în memoria lui Freddie Mercury.

Trei lucrări sunt portrete ale legendei muzicii, iar a patra ilustrează un pian de concert, cu o coroană aşezată pe scaun.

Freddie Mercury, care el însuşi a studiat grafică şi design, ar fi împlinit 75 de ani pe 5 septembrie. El a murit de pneumonie, pe fondul SIDA, în 1991.