Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Peisaje introspective – Expoziție de pictură Bogdan Mihai Radu la Londra
bogdan mihai radu

Peisaje introspective – Expoziție de pictură Bogdan Mihai Radu la Londra

„Peisaje introspective”, expoziție de pictură Bogdan Mihai Radu, va fi deschisă în Galeria „Constantin Brâncuși” a Institutului Cultural Român de la Londra în perioada 10 iulie – 20 septembrie. Expoziția cuprinde 20 de lucrări inspirate din natură și filtrate prin trăirile și experiențele artistului.

Bogdan Mihai Radu este cunoscut pentru peisaje dramatice, unele inspirate din Transilvania și din Munții Carpați, naturi statice, florale, inspirate de dragostea artistului pentru iriși și florile sălbatice și peisaje de inspirație britanică, dar și pentru portrete ale reginei Maria a României.

În prezent, pictorul stabilit în Regatul Unit expune lucrări în două dintre cele mai prestigioase expoziții de vară dedicate artei contemporane din Europa și organizate de Royal Academy of Arts și Hampstead Art Society. Lucrarea „După ploaie / After the rain” se se află în galeria principală din Burlington House din Londra și poate fi văzută până în 18 august.

bogdan mihai radu, de dan kirmatzis

Bogdan Mihai Radu, de Dan Kirmatzis

În vârstă de 45 de ani, Bogdan Mihai Radu este născut în România și stabilit la Londra. Prima expoziție personală – „Past Shrouded in Shadow and Colour” – a avut loc în 2002, la Casa Ille et Vilaine din Sibiu. A fost ulterior invitat să se alăture Societății Artiștilor Plastici din Sibiu. A participat la o expoziție de grup organizată de Galeria Atelier 35 și a avut o expoziție personală, intitulată „Reflections”, la Atelierul 202 din Apoldu de Sus. Au urmat mai multe expoziții personale, iar în 2005 a câștigat titlul de Young Talent la un concurs organizat de Fundația Art e Arte. A expus și în București, apoi, în 2007, a fost admis la Universitatea de Artă și Design din Cluj. A urmat cursuri de master cu Cornel Brudașcu – pictor care a influențat mult practica lui Bogdan Mihai Radu. În noiembrie 2020, a primit de la „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria C, Arte Plastice”, din partea Președinției, pentru contribuția sa în artă și cultură. Lucrările lui sunt incluse în mai multe colecții muzeale importante – una dintre cele mai proeminente fiind Muzeul Național Cotroceni – și în colecții private notabile, inclusiv Familia Regală a României.

Vernisajul expoziției de la Londra va avea loc pe 10 iulie, începând cu ora 19:00, în prezența artistului. Expoziția va putea fi vizitată, până în 20 septembrie, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 16:00.