Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Performance de 12 ore și artist talk cu Ragnar Kjartansson, la București
ragnar kjartansson

Performance de 12 ore și artist talk cu Ragnar Kjartansson, la București

Ragnar Kjartansson, a cărui practică este puternic influențată de comedia și tragedia din teatrul clasic și include adesea performance-uri repetitive, de anduranță, va veni la București pentru a dezvălui poveștile din spatele lucrărilor sale.

Pe 18 martie, începând cu ora 11:00, Sala Mare a ARCUB Gabroveni va găzdui proiecția „Bliss”, un performance de 12 ore al artistului.

Lucrarea video „Bliss” (2020), bazată pe performance-ul omonim al lui Kjartansson, este o punere în scenă a ariei de final din „Nunta lui Figaro”, de Mozart. Replicând opulența unei producții de operă tradiționale, cu orchestră, decoruri fastuoase și costume rococo, lucrarea prezintă un ansamblu de interpreți vocali – printre care și artistul – cântând în mod repetat, timp de 12 ore, aria cu durata de trei minute.

Până la ora 23:59, publicul e invitat să vadă cum se transformă acest performance.

La ore 17:00, în foaier, Ragnar Kjartansson va conversa cu Börkur Arnarson (i8 Gallery) și Andrei Breahnă (galeria Gaep).

Accesul la proiecție și la artist talk este liber.

Ragnar Kjartansson (n. 1976) trăiește și lucrează în Reykjavík (Islanda). A avut, între altele, expoziții personale la The Metropolitan Museum of Art, New York; Barbican Centre, Londra; Palais de Tokyo, Paris; The New Museum of Contemporary Art, New York. A participat în expoziția principală a Bienalei de la Veneția 2013 și a reprezentat Islanda la ediția din 2009 a Bienalei.