Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Picnic by the Wayside”, explorarea vizuală a relației ființei umane cu natura
sebastian hosu

„Picnic by the Wayside”, explorarea vizuală a relației ființei umane cu natura

„Picnic by the Wayside”, expoziție cu lucrări realizate de Sebastian Hosu, va fi vernisată la Galeria Anca Poterașu din București pe 1 iulie, la ora 18:00.

Curatoriată de Rafaela Bîrlădeanu, expoziția este un discurs artistic despre explorarea vizuală a relației ființei umane cu natura. Experimentând cu diverse tehnici artistice, precum ulei pe pânză și lemn și cărbune uscat pe hârtie, noile lucrări redau apropieri și distanțări în percepția conexiunii dintre uman și non-uman.

Potrivit curatoarei, este accentuată relația de interdependență și unificare cu natura printr-un echilibru între un figurativ abstractizat și descompunerea acestuia amplificată de mișcare. Artistul jonglează pe pânză cu prezențele umane care fie se contopesc în peisaj, rămânând perceptibile doar fragmente din corp, fie le conturează aproape în totalitate, dominând câmpul vizual.

Despre Sebastian Hosu

Sebastian Hosu (n. 1988) s-a născut în Satu Mare, iar în prezent lucrează și trăiește în Leipzing (Germania). A absolvit Universitatea de Artă și Design (UAD) din Cluj-Napoca și Academia Albertina de Arte Frumoase din Torino. Are studii de master în pictură la Academia Regală de Arte Frumoase din Liège (2012) și la Academia de Arte Frumoase din Leipzing (2016).

Lucrările lui au fost prezentate în numeroase expoziții personale, în străinătate și în țară, inclusiv la Galeria Anca Poterașu („Leisure Life”, 2019), dar și în expoziții de grup. A primit premii precum Finalist for the Walter Koschatzky Award, Viena, Austria (2021); The Elisabeth Greenshields Award, Canada (2019); The Elisabeth Greenshields Award, Canada (2017).

Expoziția „Picnic by the Wayside” va fi deschisă până pe 1 august la Galeria Anca Poterașu, unde va putea fi vizitată de joi până duminică, între orele 12:00 și 18:00.