Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictorița Anna Weyant, cel mai tânăr artist reprezentat de galeria Gagosian
anna weyant, courtesy

Pictorița Anna Weyant, cel mai tânăr artist reprezentat de galeria Gagosian

Pictorița Anna Weyant a devenit, la vârsta de 27 de ani, cel mai tânăr artist reprezentat de galeria Gagosian, care deține 19 spații în întreaga lume. Ea va avea o primă expoziție solo în galeria din New York, toamna aceasta.

Reprezentarea este exclusivă, însemnând că Weyant nu va mai expune la galeriile cu care colabora anterior, precum Blum & Poe și 56 Henry, care au ajutat la propulsarea ei în lumea artei. Artista a avut prima expoziție cu Blum & Poe anul trecut, în Los Angeles.

Artă de jumătate de milion de dolari

Picturile lui Weyant care reprezintă femei în tonuri discrete au atras atenția pieței de artă. Ea spune că a fost inspirată de maeștrii olandezi, care portretizează de asemenea femei contemplând, dar și de artiști ca John Currin.

În lista Gagosian, ea va sta alături de John Currin, Theaster Gates, Michael Heizer, Nam June Paik, Nathaniel Mary Quinn, Jenny Saville și Jordan Wolfson, între alții.

Este neobișnuit pentru un artist atât de tânăr să ajungă la o astfel de galerie. La începutul carierei, cei mai mulți aparțin de galerii mai mici, apoi trec la cele medii și, dacă au noroc, la una de mare importanță.

Ascensiunea rapidă a lui Weyant în zona galeriilor a coincis cu creșterea cotei lucrărilor ei. Luna trecută, la Sotheby’s Hong Kong, un tablou natură moartă pictat de ea a fost vândut pentru 513.900 de dolari, de zece ori estimarea inițială.

Luna aceasta, ea este prezentă și în licitații Phillips și Sotheby’s de la New York. Lucrările sunt estimate la cel puțin 100.000 de dolari.

Credit foto: Anna Weyant