Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictorița Elizabeth Peyton a realizat un afiș pentru filmul „Bones and All” al lui Luca Guadagnino
peyton, guadagnino, film, afis, curatorial

Pictorița Elizabeth Peyton a realizat un afiș pentru filmul „Bones and All” al lui Luca Guadagnino

Pictorița Elizabeth Peyton a realizat un afiș pentru lungmetrajul horror „Bones and All” al lui Luca Guadagnino, care îl are pe Timothée Chalamet în rol principal și va debuta la Festivalul de Film de la Veneția, ce începe pe 31 august.

Peyton, cunoscută pentru portretele celebrităților și ale prietenilor ei apropiați, a ales să prezinte figurile actorilor Timothée Chalamet și Taylor Russell dizolvându-se într-un context abstract.

Pictura folosită pentru afiș este intitulată „Kiss (Bones and All)”, potrivit Galeriei Gladstone care o reprezintă pe Peyton.

Nu este prima dată când artista a creat o lucrare pornind de la o imagine dintr-un film al lui Guadagnino, care a mai semnat „Call Me By Your Name”, nominalizat la Oscar, și „Suspiria”, între altele.

În 2018, ea a pictat „Elio, Oliver (Call Me by Your Name)”, care arată personajele jucate de Chalamet și Armie Hammer într-o îmbrățișare.

Elizabeth Peyton a devenit cunoscută în anii 1990, cu picturi precum portretele făcute lui Kurt Cobain, care au fost appreciate de critici. Ea susține că face fotografii oamenilor, nu portrete, lucrând deseori după imagini preexistente.

Cea de-a 79-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția va avea loc între 31 august și 10 septembrie.