Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictura „Pavonia”, de Francis Picabia, vedeta licitaţiei Sotheby’s dedicată suprarealismului
picabia

Pictura „Pavonia”, de Francis Picabia, vedeta licitaţiei Sotheby’s dedicată suprarealismului

Opera „Pavonia”, de Francis Picabia, a fost adjudecată contra sumei de 9.996.700 de euro, în licitaţia organizată pe 16 martie, care a avut încasări totale de 32.974.100 de euro.

Exemplu spectaculos al tehnicii suprapunerilor practicate de Picabia, „Pavonia” a fost comisionată de către dealerul de artă Léonce Rosenberg, care a angajat în acea perioadă mai mulţi artişti pentru a-i decora apartamentul din Paris. Datorită virtuozităţii lui Picabia, opera are un efect aproape cinematografic. Şi pictura „Nu de dos” a lui a fost vândută pentru 3.302.000 de euro.

Printre operele de succes din licitaţie s-au numărat „Le paysage fantôme”, de René Magritte, adjudecată la 2.152.500 de euro, şi „Le palais de la courtisane”, de acelaşi Magritte, vândută pentru 1.971.000 de euro.

Sculptura lui Magritte „La Joconde”, care aduce temele sale din pictură în variantă tridimensională, a fost vândută pentru 1.729.000 de euro.

Credit foto: Sotheby’s