Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictură timpurie a lui John Constable, scoasă la vânzare
schita ulei, john constable, sothebys

Pictură timpurie a lui John Constable, scoasă la vânzare

O schiță în ulei a pictorului peisagist John Constable, considerată a fi de la începutul carierei sale, va fi vândută la licitație.

„The Harvest Field” datează din 1797 și are un preț orientativ, cuprins între 40.000 și 60.000 de lire sterline.

Lucrarea va fi licitată pe 1 decembrie, la Sotheby’s din Londra.

Giorgio Bowler, specialist de la Sotheby’s, a declarat că lucrarea demonstrează că artistul născut în Suffolk „își dezvoltă propriul stil unic”, potrivit BBC.

El a precizat că lucrarea a rămas necunoscută specialiștilor în artă până în 1992, când a fost vândută cel mai recent pentru 34.100 de lire sterline.

Schița, care face parte dintr-o colecție privată, este una dintre cele două care înfățișează aceeași scenă, în cealaltă apărând figura din dreapta jos într-o haină roșie, iar numărul de păsări de pe cer diferă.

Opere de artă ale maeștrilor vechi, sute de ani în colecții private

Bowler a precizat: „Înainte de apariția sa pe piață în 1992, lucrarea se afla într-o colecție privată din SUA și era complet necunoscută cercetătorilor. Cum se întâmplă adesea cu maeștrii vechi, operele de artă pot rămâne păstrate în colecții private timp de secole și redescoperite doar atunci când sunt prezentate spre vânzare la licitație”.

El a spus că lucrarea este „deosebit de atrăgătoare” pentru colecționarii de maeștri vechi. „Schițele lui Constable sunt foarte căutate și oferă o perspectivă fascinantă asupra metodei de lucru a artistului. Executată în 1797, aceasta îl arată pe Constable dezvoltându-și propriul stil unic, inspirându-se de la marii maeștri ai picturii peisagistice olandeze, precum și de la strămoșii săi imediați, cum ar fi Thomas Gainsborough. Acest lucru se simte în special în utilizarea subtilă a culorilor și în fascinația pentru captarea detaliilor și texturilor minuscule”, a adăugat el.

John Constable, născut în 1776 în East Bergholt, este cunoscut mai ales pentru reprezentarea peisajului rural englezesc, în special a ținutului său natal, Suffolk.