Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi în ulei, acuarele și sculpturi, în Licitația de Artă Modernă și Contemporană a Artmark
la poire, georges mazilu, artmark

Picturi în ulei, acuarele și sculpturi, în Licitația de Artă Modernă și Contemporană a Artmark

Picturi în ulei, acuarele și sculpturi sunt incluse în Licitația de Artă Modernă și Contemporană organizată pe 25 aprilie de casa Artmark.

Printre cele 210 loturi se regăsesc lucrări ale unor maeștri ai artei clasice românești și artiști contemporani. Vânzarea include o selecție din colecția familiei politicianului Corneliu Vadim Tudor și opere de artă ce provin din colecția inginerului arhitect Eugen Georgeacopol.

Portrete, naturi statice și peisaje realizate în ulei, acuarelă și cărbune și semnate de Nicolae Tonitza, Samuel Mützner și Rudolf Schweitzer-Cumpăna, între alții, și lucrări ale unor artiști contemporani precum Felix Aftene, Sorin Ilfoveanu și Georges Mazilu se regăsesc în licitație.

Iosif Iser și Ștefan Dimitrescu subliniază teme preferate de grafică, iar câteva dintre cele mai importante doamne ale artei – Ellena Müller-Stăncescu, Eugenia Filotti Atanasiu și Laura Cocea – sunt prezente cu inedite elegii florale pictate în ulei. Sunt prezenți și maeștrii Ion Irimescu și Ion Iancuț, cu o selecție de sculpturi reprezentative.

Cele mai valoroase loturi

Picturi de Georges Mazilu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Sorin Ilfoveanu și Gheorghe Petrașcu se numără între cele mai valoroase loturi.

Lucrarea „La poire”, de Georges Mazilu, artist prezent în licitație cu patru creații, a primit cea mai mare estimare, de 4.000 – 6.000 de euro.

Ea e urmată de „Odihnă”, de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, cu valoare estimată între 1.800 – 2.500 de euro.

„Natură statică cu fazan” (1991), de Sorin Ilfoveanu, inclus cu trei lucrări în licitație, are o valoare estimativă cuprinsă între 1.500 și 2.500 de euro, iar în același interval este cuprinsă și „Casă țărănească”, de Gheorghe Petrașcu.

Marcel Guguianu, Ion Pacea, George Catargi, Ștefan Popescu, Margareta Sterian și Marcel Chirnoagă sunt de asemenea incluși licitației.