Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Piese din vasta colecţie de artă contemporană a Muzeului Guggenheim se regăsesc într-o expoziţie dedicată poeticii senzoriale
guggenheim, abstract

Piese din vasta colecţie de artă contemporană a Muzeului Guggenheim se regăsesc într-o expoziţie dedicată poeticii senzoriale

Expoziţia „Sensory Poetics: Collecting Abstraction” de la Muzeul Guggenheim reuneşte lucrări care fac parte din vasta colecţie de artă modernă a instituţiei.

Respectivele obiecte au fost achiziţionate în ultimul deceniu şi sunt prezentate în public pentru prima dată. Vizitatorii vor putea vedea, complementar, filmări din anii ’60, care ilustrează reacţia artiştilor de atunci la constrângerile minimalismului.

Muzica jazz, arhitectura şi poezia – printre sursele de inspiraţie

O parte din artiştii prezentaţi în expoziţie au avut drept inspiraţie muzica, arhitectura sau poezia. Alţii au evoluat organic, unde i-a dus intuiţia de moment. Dar ce leagă toate exponatele este componenta tactilă, fie că este evocată de texturi sau de gestul din spatele unei creaţii.

În cadrul „Sensory Poetics: Collecting Abstraction”, arta abstractă va fi reprezentată de artişti din Europa şi de pe continentul american, precum Carlito Carvalhosa, Jessica Dickinson, Jorge Eielson, Sonia Gomes, Virginia Jaramillo, Caroline Kent, Senga Nengudi, Zilia Sánchez, Vivian Suter şi Stanley Whitney.

Expoziţia este dechisă în perioada 8 iulie – 17 octombrie.

Credit foto: Muzeul Guggenheim