Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Preşedintele Consiliului de Administraţie al Muzeului de Artă din Orlando a demisionat, în contextul scandalului legat de operele atribuite lui Basquiat
Pictură, Basquiat, Curatorial

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Muzeului de Artă din Orlando a demisionat, în contextul scandalului legat de operele atribuite lui Basquiat

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Muzeului de Artă din Orlando a demisionat, în contextul scandalului legat de operele atribuite lui Jean-Michel Basquiat care au fost prezentate în expoziţie, apoi au fost confiscate de FBI, deoarece ar fi de fapt falsuri, relatează Art News.

La două zile de la plecarea directorului interimar, reprezentanţii Muzeului din Orlando au anunţat un nou preşedinte al Consiliului de Adminstraţie – Mark Elliot. Acesta din urmă a spus că are foarte multe lucruri de rezolvat, în acest context. Modul în care muzeul a gestionat situaţia legată de expoziţia lui Basquiat este analizat de o comisie.

Elliott o înlocuieşte pe Cynthia Brumback, care a fost ţintă a unor critici legate de scandalul Basquiat. Cea din urmă îl va ajuta pe cel care îi preia funcţia să se acomodeze, după cum spun reprezentanţii muzeului şi va rămâne implicată în activităţile de strângere de fonduri.

În iunie, reprezentanţii FBI au confiscat peste 20 de lucrări atribuite lui Jean-Michel Basquiat de la Muzeul de Artă din Orlando (Florida), care sunt subiect al unei anchete.

FBI cercetează autenticitatea operelor prezentate în expoziţia „Heroes & Monsters”. Teoretic, lucrările prezentate publicului şi atribuite lui Jean-Michel Basquiat ar fi fost descoperite într-un depozit, în urmă cu zece ani.