Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima expoziție Lucian Freud în casa bunicului Sigmund Freud include lucrări și documente inedite
london ,february,,2018:,the,freud,museum,london,,exterior.,a,museum

Prima expoziție Lucian Freud în casa bunicului Sigmund Freud include lucrări și documente inedite

Prima expoziție Lucian Freud în casa bunicului Sigmund Freud va include lucrări de artă și documente inedite care prezintă într-o nouă lumină interesele pe care artistul le avea în tinerețe.

Expoziția, una dintre cele care marchează în 2022 o sută de ani de la nașterea artistului, va cuprinde picturi, desene, fotografii de familie, cărți și scrisori. Ele au fost împrumutate din galerii, colecții private, de la membrii familiei și din arhivele Freud Museum.

Muzeul se află în Hampstead, nordul Londrei, unde psihanalistul Sigmund Freud și-a petrecut ultimul an după ce a fugit de naziști și unde a murit în 1939. Lucian Freud, care a fost unul dintre cei mai apreciați artiști ai secolului 20, își vizita deseori bunicul în această casă.

Singura sculptură din opera lui Freud, expusă

„Lucian Freud: Family Matters” include materiale nou descoperite sau care nu au fost prezentate public până acum despre copilăria, adolescența și tinerețea lui, a explicat criticul de artă Martin Gayford, curatorul expoziției, potrivit The Guardian.

Printre acestea va fi expusă și singura sculptură rămasă în urma lui Lucian Freud – „Three-legged Horse” – creată pe când artistul era adolescent, precum și portrete făcute mamei lui, Lucie.

Lucian Freud era foarte atașat de bunicul lui, a mai spus Gayford. „Obișnuia să spună că relația cu bunicul lui era foarte sinceră. Relațiile altor oameni cu bunicul lui erau cele care denotau complexități sau confuzie. Însă el denota o lipsă totală de interes față de psihanaliză”.

„Lucian Freud: Family Matters” va fi deschisă la Freud Museum din Hampstead începând cu 6 iulie și până pe 29 ianuarie 2023.