Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Prima expoziţie personală a lui Matei Dumitriu, „A glimpse, approximately” – la Galeria Suprainfinit

Prima expoziţie personală a lui Matei Dumitriu, „A glimpse, approximately” – la Galeria Suprainfinit

Artistul Matei Dumitru expune solo pentru prima dată, la Galeria Suprainfinit. Expoziţia „A glimpse, approximately” este deschisă între 10 martie şi 9 aprilie.

Lucrările investighează diferite noțiuni ale timpului, un timp care include un început și un sfârșit, „un timp fluid care poate fi experimentat doar prin repetiție, simultaneitate și contingență, un timp trecut care e izolat de prezentul perceptibil doar într-o anumită măsură sau un timp ca o creatură, care poate fi în egală măsură personal și temporal”.

Lucrarea video pe trei canale, seria de printuri și instalația LED abordează diverse narațiuni care se suprapun și se descompun simultan, generând coduri vizuale care par să lase urme în spațiu, creând conexiuni între concepte precum realitate, context sau timp.

Vernisajul se sincronizează cu #doijoi, cea mai recentă initiativă colaborativă a scenei de artă românească, care are loc în a doua joi a fiecărei luni ca parte dintr-un program extins after-work al spațiilor artistice contemporane.

Credit foto: Facebook/Galeria Suprainfinit