Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima expoziție Sotheby’s în Vietnam – Mai mult de 50 de lucrări din primele generații École des Beaux-Arts de l’Indochine
sothebys vietnam

Prima expoziție Sotheby’s în Vietnam – Mai mult de 50 de lucrări din primele generații École des Beaux-Arts de l’Indochine

„Timeless Souls: beyond the Voyage – Hồn Xưa Bến Lạ” este prima expoziție Sotheby’s în Vietnam, dar și unul dintre cele mai mari evenimente de gen dedicate artei din Indochina care au fost organizate vreodată în această țară.

Expoziția fără vânzare va avea loc între 11 și 14 iulie, la Park Hyatt Saigon din Ho Chi Minh City. Ea cuprinde mai mult de 50 de lucrări semnate Le Thi Luu, Le Pho, Mai Trung Thu și Vu Cao Dam, artiști importanți din primele generații École des Beaux-Arts de l’Indochine (EBAI), care au emigrat în Franța la începutul secolului 20.

Ace Lê, cercetător independent și scriitor, a fost ales de specialiștii Sotheby’s Modern Art să fie co-curator al acestei expoziții publice care se dorește a fi o platformă prin care vizitatorii să afle mai multe despre cultura locală prin ochii unora dintre cei mai talentați artiști din regiune.

„Este o piatră de hotar pentru comunitatea artistică vietnameză la toate nivelurile”, a comentat Ace.

Lucrările din expoziție ilustrează viața dusă de artiști în străinătate, dorul lor de casă, amintirile – cu peisaje, arhitectură, filosofie.