Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Primul centru permanent care prezintă arta imersivă la New York va reda experienţa operei lui Gustav Klimt
Klimt

Primul centru permanent care prezintă arta imersivă la New York va reda experienţa operei lui Gustav Klimt

Spaţiul respectiv va fi deschis în această vară, spun cei de la Art News.

Intitulată “Gold in Motion”, expoziţia este prezentată ca fiind o “sărbătoare multisenzorială’ a operei creatorului austriac. “Sărutul” şi “Portretul Adelei Bloch-Bauer” sunt câteva dintre lucrările la care se face referire. Proiecţiilor animate li se alătură “experienţa digitală”, care are ca bază opera unor succesori ai lui Klimt, precum Friedensreich Hundertwasser.

Clădirea în care au loc aceste evenimente inedite se numeşte Hall des Lumières, iar aici vor fi prezentate instalaţii artistice noi la fiecare 10 sau 12 luni. În principiu, mari opere de artă sunt animate pe un fundal muzical, în contextul în care acest tip de experienţă a căpătat tot mai multă popularitate. Operele Fridei Kahlo sau ale lui Vincent van Gogh au fost tema unor asemenea show-uri inedite.