Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Psihiatrii din Bruxelles pot „prescrie” vizite la muzeu, ca metodă de tratare a tulburărilor mintale
ilustraţie, Bruxelles, Curatorial

Psihiatrii din Bruxelles pot „prescrie” vizite la muzeu, ca metodă de tratare a tulburărilor mintale

Psihiatrii din Bruxelles pot „prescrie” vizite la muzeu, ca metodă de tratare a tulburărilor precum anxietatea, iar acest demers este inclus într-un program-pilot de jumătate de an, relatează Hyperallergic.

Scopul acestui proiect este evaluarea impactului pe care arta şi instituţiile culturale îl au asupra sănătăţii mintale şi bunăstării persoanelor.

O abordare unică

Specialiştii din domeniul sănătăţii mintale din Bruxelles privesc metodele de tratament pentru anxietate sau stres într-o manieră complexă. Astfel, au ales să recomande pacienţilor inclusiv vizite la muzee sau expunerea la diverse atracţii culturale, iar această propunere de tratament este considerată unică în Europa.

Psihiatrii de la Spitalul Brugmann pot acum să dea pacienţilor care au nevoie o aşa-zisă reţetă pentru vizite la muzeu. Cei care urmează acest tratament şi apropiaţii lor se pot bucura de Muzeul Costumului şi Dantelăriei, de muzeul care găzduieşte haine create pentru micuţa statuie-emblemă a orașului Bruxelles – Manneken-Pis – ori de Centrale, spaţiu dedicat artei contemporane.

Iniţiativa a început în septembrie, iar rezultatele vor fi analizate peste 6 luni.