Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Raul Tripa, la Galeria Brăteanu din Timișoara
raul tripa, two clowns 120 x 100 cm

Raul Tripa, la Galeria Brăteanu din Timișoara

Artistul Raul Tripa va expune sub titlul „Zona”, în perioada 22 iunie – 18 iulie, o serie de picturi la Galeria Brăteanu din Timișoara.

Expoziția relevă narațiuni vizuale cu personaje ce ne bântuie, precizează curatoarea Gabriela Robeci. Imaginile pornesc de la schițe, asupra cărora se intervine succesiv, până în punctul în care se ajunge la o finalitate de reprezentare. Ideile, obsesiile și noțiunile abstracte reprezintă motorul care pune în mișcare pasta misterioasă a creației. Lucrările se hrănesc dintr-o fântână țâșnitoare a creativității, iar pentru a se ajunge la aceasta este necesară o libertate ideală a cunoașterii.

„Modul de reprezentare în planuri abstracte și neutre ne ajută să înțelegem că narațiunile vizuale se desfășoară în lumea suprareală a subconștientului. Menținând tratarea liberă de orice fel de constrângeri ale picturii clasice care s-ar lega de materiale, perspectivă sau reprezentare, Raul Tripa ne introduce într-o lume în care ne putem oglindi propriile filosofii interioare, pentru ca apoi, cu răbdare, să încercăm să le deslușim tâlcurile”, completează ea.

Foto: lucrarea „Two Clowns”, de Raul Tripa