Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 4-6 august
nicolae comanescu, the general grand scheme of things no. 4 detail 2, foto alexandru paul

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 4-6 august

Curatorial.ro recomandă, pentru primul weekend al lunii august în Capitală, noi expoziții ce îmbină arta cu știința, sculptura, artă murală și arta textilă.

„Reconnecting the City”, la creart

„Reconnecting the City”, expoziția itinerantă a anualei de artă și știință Neo Art Connect este găzduită, din 31 iulie, de galeria creart din București. Ultima din această serie, ea marchează încheierea primei anuale, ce a conectat timp de trei luni centre culturale din țară cu proiectele de artă și știință.

Instalația este derivată din spectacolul-aplicație „The Walks by Rimini Protokoll” (o co-producție creart/ Teatrelli & Goethe-Institut București).

Expoziția va rămâne deschisă până pe 27 august.

„Obsessive Memories”, la Elite Art Gallery

Artiștii Liana Corb și Mateo Sabatino, specializați în sculptură și artă murală, doi dintre câștigătorii concursului de artă „Fresh”, vor expune la Elite Art Gallery din București. Expoziția „Obsessive Memories” este curatoriată de Mihai Milea și Ailin Menabil.

Expoziția va fi deschisă până pe 28 august.

„Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor. Începutul”, la galeria /SAC Berthelot

Lucrări de Nicolae Comănescu sunt prezentate într-o expoziție in progress la galeria /SAC Berthelot sub titlul „Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor. Începutul”, în perioada august – octombrie.

În afară de prima serie de lucrări din „Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor”, expusă la Invitro Gallery Cluj în 2020, în expoziția de la /SAC vor putea fi văzute și serii noi de lucrări noi ale artistului ce vor fi prezentate (a)cumulativ, spune curatorul Dan Popescu.

Expoziția va putea fi vizitată din zilele de joi până sâmbătă, între orele 16.00 și 20.00.

Foto: „Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor No. 4”, detaliu; credit foto: Alexandru Paul