Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 1 – 3 iulie
urban fiction2

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 1 – 3 iulie

Primul weekend din luna iulie aduce în București expoziții de desen, pictură și mixed media.

Out of Nowhere

„Urban fiction”, a treia expoziție din cadrul seriei „Out of Nowhere”, poate fi vizitată până pe 25 iulie în studioul Black Rhino Radio din General Constantin Cristescu nr. 12.

Expoziția are scopul de a susține noua generație de artiști vizuali. Ea e semnată de artiștii de la Local Design Circle și este menită să aducă în atenția publicului situații cotidiene, elemente recurente și reprezentări fictive care se îmbină sub forma unor lucrări out of nowhere, spațiul radioului devenind un spațiu de experimentare al echipei de artiști.

Boaru, la Galeria Posibilă

Tânăra artistă Alexandra Boaru expune timp de o lună la Galeria Posibilă din București o serie de lucrări sub titlul „On Being Human and Other Speculative Beings. A Parable of Becoming”.

Curatoarea expoziției este Ioana Mandeal, care a făcut parte din juriul Master2022 alături de Miruna Radovici, Daria Ghiu, Lea Rasovszky și Veronica Negrilă. Expoziția face parte din această serie.

Portrete de copii, la MNȚR

Picturi ale Iolandei Bădăluță sunt expuse până pe 10 iulie în Sala Media a Muzeului Național al Țăranului Român.

Expoziția de pictură poartă titlul „Și povestea lor cine o spune?” și este centrată pe portretistică. Artista investighează în detaliu expresiile de copii prinși în conflictele armate apropiate, cât și amprenta pe care acestea le lasă pe fizionomia lor ca evidente iscălituri ale trăirilor lor interioare.

Cela Neamțu, la Biblioteca Academiei

Mai mult de 80 de lucrări create de Cela Neamțu sunt expuse la Biblioteca Academiei Române până pe 15 iulie sub numele „Desene din spatele firelor“.

Prin creațiile prezentate, artista Cela Neamțu dorește să dezvăluie laboratorul ascuns în care țese tapiseriile care au impus-o ca prezență inconfundabilă în lumea artei. Cela Neamțu îmbină inovator „punctul de la Putna“, inspirat din broderiile medievale românești cu tehnica țesăturilor pe verticală haute lisse, devenit modul esențial al „zidirilor sale de lână“.

Pe lângă acestea, nu trebuie ratate Art Safari, cu cinci expoziții deschise de joi până duminică, până pe 7 august, expoziția „Eyelids”, cu lucrări de Felipe Cohen, deschisă la Gaep până pe 13 august, „De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic”, la Muzeul Storck” până pe 17 iulie, și expozițiile din noul sezon al Muzeului Național de Artă Contemporană.

Foto: Urban fiction