Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 13 – 15 octombrie
diploma show 2023, 5, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 13 – 15 octombrie

Artă în tehnică mixtă, instalații și creații de design se numără printre mediile prezente weekendul acesta în galerii din București, în expoziții recomandate de curatorial.ro.

Time to Set the Cage on Fire

O colaborare revoluționară a galeriei Mobius cu artistul spaniol Gino Rubert poate fi vizitată până pe 11 noiembrie. „Time to Set the Cage on Fire” este prima expoziție a lui Rubert cu Mobius și îl introduce pe acesta pe scena artei contemporane românești.

Prezentând o varietate de lucrări în tehnică mixtă realizate în perioada 2010-2023, noua expoziție invită spectatorii la o călătorie captivantă prin arhitectura complexă a relațiilor umane.

Centaur

Lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de artiștii plastici Aurel Bulacu, Gheorghe Caruțiu, Cătălin Guguianu, Iulia Mihalcea, Florin Stoiciu, Ion Tițoiu și sculptorii Florin Codre și Darie Dup este deschisă în Sala Mare a Institutului Cultural Român, până pe 22 octombrie.

Fiecare artist inclus în expoziția intitulată „Centaur” are o abordare stilistică diferită, cât și interpretări surprinzătoare și inovative ale temei propuse. O instalație de artă cu sunet care însoțește privitorul în întreg spațiul expozițional, cuprinzând diferite elemente de harnașament – căpăstru, frâu, zăbală, șa și potcoave.

DIPLOMA Show

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, reunește 130 de lucrări din 16 domenii creative – arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, arte grafice, arte textile, ceramică-sticlă-metal, design de produs, design grafic, modă, foto-video, pedagogie, pictură, scenografie și sculptură.

Principala expoziție are loc la Combinatul Fondului Plastic, iar până pe 15 octombrie, publicul are acces la o retrospectivă în alte 10 spații din București: Cărturești Carusel, Cărturești Verona, clădirea Globalworth Tower, Beans & Dots (Palatul Universul), Aparterre, Sneaker Industry, Kraft Market, Ototo Amzei, ALTRNTV și Mugshot. În plus, au loc evenimente și inițiative, cum ar fi petreceri, masterclass-uri și focus-grupuri.