Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 19-21 mai
expo nicolae grigorescu 1.1, mnar, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 19-21 mai

Curatorial.ro recomandă la final de săptămână o expoziţie cu zeci de lucrări semnate Nicolae Grigorescu din colecția Muzeului Național de Artă al României care sunt expuse în premieră la Galeria Naţională, precum şi o vizită la Hangarul Romaero Băneasa care va găzdui MoBU – International Art Market of Bucharest cu 40 de standuri cu galerii, spații artist-run, grupuri de artiști şi peste 200 de artiști din România și străinătate. În acest weekend debutează şi întâlnirile în grădinile muzeelor.

„Nicolae Grigorescu – Pictor al ethosului românesc”, la MNAR

Mai mult de 120 de lucrări de pictură din colecția MNAR sunt incluse în expoziție, multe dintre acestea, de mari dimensiuni, fiind expuse foarte rar sau prezentate acum pentru prima dată publicului în urma restaurării la care au fost supuse. Acestor lucrări li se adaugă din colecția Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” veșminte țărănești și obiecte cu caracter decorativ, precum și 83 de fotografii realizate în timpul cercetărilor realizate între 1925-1936 de echipa profesorului Dimitrie Gusti în localități rurale din România.

MoBU – International Art Market of Bucharest, Romaero Băneasa

mobu, avanpremiera, curatorial.ro

MoBU, foto credit: curatorial.ro

MoBU 2023 se deschide pe 19 mai, ora 14.00. Vizitatorii au la dispoziţie un pavilion expozițional complex, multifuncțional, cu suprafață totală de 22.000 de metri pătrați, la interior și exterior, 40 de standuri cu galerii, spații artist-run, grupuri de artiști şi peste 200 de artiști din România și străinătate. De asemenea, vor putea fi vizitate expoziția retrospectivă Daniel Spoerri, expoziția de grup „Decolare/Take-Off” și expoziția internațională cu artă augmentată de Artivive cu realitate virtuală.

Weekend Sessions 2023

Prima ediție Weekend Sessions va avea loc pe 20 și 21 mai, la Muzeul Național de Artă al României. Situat în fostul Palat Regal din Piața Revoluției din București, MNAR deține cea mai mare colecție de artă românească, europeană și orientală din țară. Vizitatorii vor descoperi muzeul pe parcursul sesiunilor Weekend Sessions, bucurând-se de audiții muzicale și tururi ghidate ale expozițiilor temporare, oferite de un invitat special, precum și de sesiuni de poezie contemporană, ateliere de conectare și deconectare, proiecții de film sau activități pentru copii în sala-atelier special dedicată creației lui Constantin Brâncuși. Festivalul va oferi sesiuni de matineu la MNAR, sâmbăta și duminică, în intervalul orar 11:00 – 16:00.