Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 20 – 22 octombrie
gaep

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 20 – 22 octombrie

Noul spațiu al reputatei galerii Gaep, inaugurat cu o expoziție Cătălin Pîslaru, grafică autohtonă – la Căminul Artei, un dialog vizual – la Galateca și două expoziții ale unor maeștri români în sculptură și artă textilă – la MNAR sunt recomandările de weekend ale curatorial.ro.

Cătălin Pîslaru, în noul spațiu Gaep

Noul spațiu al galeriei bucureștene Gaep este inaugurat pe 20 octombrie cu o expoziție a lui Cătălin Pîslaru, artistul adăuugat cel mai recent în portofoliu.

Galeria se află acum pe strada Giuseppe Garibaldi 8 din Capitală. Situat lângă Parcul Cinema Floreasca, spațiul a fost regândit din punct de vedere arhitectural ca spațiu de galerie, în urma unei renovări complete.

Expoziția lui Cătălin Pîslaru, intitulată „All work and no play makes Jack a dull boy”, va dezvălui noi lucrări ale artistului, cunoscut pentru abordarea sa minimalistă, dar plină de culoare. Lucrările lui sunt rezultatul unui proces care îmbină schițe digitale, desen și tehnici clasice de pictură.

Grafică românească, la Căminul Artei

Lucrări realizate de 105 artiști din țară și străinătate sunt reunite sub titlul „Grafica Românească 2023” la Galeria Căminul Artei, până pe 27 octombrie.

Aceasta este a 12-a ediție a evenimentului adresat tuturor artiștilor din această ramură. Este explorată și evidențiată dinamica limbajului artelor grafice exprimat prin mijloace tradiționale și prin mijloace multiplicabile, clasice și contemporane.

Pandele și Perjovschi, la Galateca

Istoria recentă a Capitalei este surprinsă, la galeria Galateca, într-un dialog vizual între Andrei Pandele și Dan Perjovschi, cu un film realizat de Cornel Brad, toate sub titlul „București, cu puțină eleganță”.

Curatoriată de Andreea Sandu (Galateca) si Uschi Klein (University Brighton), expoziția deschisă până pe 28 octombrie cuprinde mai mult de 40 de fotografii realizate de Pandele în anii 1970 și 1980, imagini care surprind diverse contexte. Lor le este adăugată inserția critică a lui Perjovschi și filmul scurt al lui Brad.

Romulus Ladea și Zoe Vida Porumb, la MNAR

Parterul Galeriei Naționale a Muzeului Național de Artă al României găzduiește două expoziții temporare: sculptură de Romulus Ladea și broderie și tapiserie de Zoe Vida Porumb.

Expoziția cu lucrări ale celui considerat creatorul școlii clujene de sculptură cuprinde 33 de sculpturi și o lucrare video produsă de nepotul artistului, în care sunt prezentate câteva monumente de for public create de Romulus Ladea. Poate fi vizitată până pe 31 decembrie.

De cealaltă parte, mai mult de 140 de piese create de Zoe Vida Porumb sunt expuse reflectând cele mai importante etape din cinci decenii de carieră. „De-a fir a-păr” e deschisă până pe 28 ianuarie.