Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 30 septembrie – 2 octombrie
kazuki oishi

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 30 septembrie – 2 octombrie

Primul weekend de octombrie aduce în București, dar și în alte orașe din țară numeroase evenimente – expoziții, intervenții, performance-uri. Curatorial a selectat câteva ce nu trebuie ratate.

Noaptea Albă a Galeriilor

Mai mult de 80 de spații din 12 orașe românești iau parte anul acesta la Noaptea Albă a Galeriilor, care are loc între 30 septembrie și 2 octombrie.

Noaptea Albă a Galeriilor are loc anul acesta în București, Alba Iulia, Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș. Programul poate fi consultat pe noapteagaleriilor.ro.

Bucharest Photofest

Cea de-a șaptea ediție a Bucharest Photofest are loc în perioada 1 – 9 octombrie.

Tema ediției este „Trust / Încredere” și reunește invitați speciali din țări ca Indonezia, Regatul Unit, SUA, Grecia, Islanda, Japonia, Ungaria, Italia și aproximativ 30 de evenimente în 10 spații din București: expoziții, proiecții de film, prezentări, discuții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar și concerte live.

Toate evenimentele din program și orarul pot fi consultate pe bucharestphotofest.ro. Accesul publicului este liber.

Kazuki Oishi, la Sandwich

Artistul japonez Kazuki Oishi expune lucrări sub titlul „De exemplu, umiditatea/ For instance, Humidity” la galeria Sandwich din cadrul Combinatului Fondului Plastic, până pe 4 noiembrie.

Kazuki Oishi a petrecut ultimele două luni în rezidență la Sandwich, explorând materiale locale în relație cu fenomene fizice locale și folosind sculptura ca instrument pentru a cerceta ceea ce ar putea exista în spațiul gol, și ca mediu pentru a vizualiza lucrurile ambigue, se arată în prezentarea expoziției.

Suprapuneri, în patru galerii bucureștene

Proiectul fotografic colaborativ „Suprapuneri”, inițiat, coordonat și curatoriat de artistul vizual Răzvan Neagoe, va fi prezentat în patru spații din București.

El poate fi văzut la ETAJ artist-run space, până pe 1 octombrie, apoi la Atelier 030202, până pe 16 octombrie. Lor li se alătură 2/3 galeria, în perioada 29 septembrie – 21 octombrie, și Carol 53, între 30 septembrie și 10 octombrie.

„Suprapuneri” este o expoziție colaborativă între artiștii: Răzvan Neagoe, Mircea Modreanu, Horațiu Lipot, Claudia Retegan, Andreea Elena Teleagă, Ștefan Dinu, Irina Dora Dumitrașcu, Alexandru Maxim, Sabina Suru, Mihai Zgondoiu, Mircea Sorin Albuțiu, Justinian Scărlătescu, Andrei Fărcășanu, Olimpiu Bandalac și Sandu-MileaLucian.