Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 5 – 7 iulie
silvia stoica, expozitie

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 5 – 7 iulie

Curatorial recomandă pentru weekendul acesta patru noi expoziții deschise în galerii din București și în Palatul Mogoșoaia, care reunesc lucrări de pictură, ceramică și grafică semnate de artiști consacrați și emergenți.

„Multiple fațete”, la Galateea

Expoziția de ceramică „Multiple fațete” a artistelor vizuale Heide Nonnenmacher și Heidi Degenhardt e deschisă la galeria Galateea Contemporary Art până în 5 august.

Heide Nonnenmacher și Heidi Degenhardt, stabilite în Germania, atrase de natură și de porțelan, supranumit „aurul alb”, expun la Galateea o mică parte a creației lor.

Vernisajul e programat în 5 iulie, la ora 18:00. Galeria poate fi vizitată lunea, miercurea și vinerea, de la 16:00 la 20:00, și marțea și joia, de la 12:00 la 16:00.

„Gentle is the Night, Soul is the Garden”

Gentle is the Night, Soul is the Garden”, o nouă expoziție la Scemtovici & Benowitz Gallery a artistei Diana Oțet, e vernisată tot în seara de 5 iulie și poate fi vizitată până în 20 august.

Diana Oțet, artistă și cadru didactic, prezintă grafică colorată de dimensiuni mici realizată pe placaj și pânze mari pictate în uleiuri, lucrări create în perioada 2019 – 2024.

Galeria poate fi vizitată vinerea și sâmbăta, de la ora 14:00 la 19:00, și duminica, în intervalul 11:00 – 17:00.

„Persistența efemerului”, la Simeza

Artista și curatoarea Silvia Stoica expune la galeria Simeza, în memoria profesorului Cezar Atodiresei, o serie de lucrări sub titlul „Persistența efemerului”.

Expoziția reunește lucrări realizate în medii și tehnici diferite, lucrări ce se află într-o strânsă legătură și într-un provocator dialog, artista invitând privitorul să descopere frumusețea celor trecătoare. Este un discurs plastic ce evidențiază dinamica procesului de creație în ansamblul său, proces bazat pe creșterea continuă și elaborarea permanentă.

Expoziția e vernisată în 6 iulie, la ora 19:00, și poate fi vizitată până în 15 iulie.

Salonul internațional de arte vizuale „Martha Bibescu”

Artiști din trei țări participă la prima ediție a Salonului internațional de arte vizuale „Martha Bibescu”, care debutează la parterul Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia în 7 iulie, la ora 13:00.

Până în 29 iulie pot fi admirate 80 de opere ale unor artiști importanți din Italia, Republica Moldova și România. Printre aceștia se numără Ion Iancuț, Sorin Ilfoveanu, Eugen Raportoru, Samy Briss și Mircia Dumitrescu.

Palatul poate fi vizitat de marți până duminică, de la ora 09:00 la 17:00.