Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 7 – 9 aprilie
orele, instalatie, olimpiu bandalac

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 7 – 9 aprilie

Weekendul de sărbătoare poate fi un prilej pentru a vizita în București câteva expoziții deschise în galerii și muzee – artă experimentală și realist-socialistă, animație de artă și performance de sunet și culoare.

Beatrice von Babel

Gruparea artistică Beatrice von Babel prezintă, în câteva spații, proiectul „Under the House”.

Gândit ca o expoziţie-performance în continuă mişcare, „Under the House” reuneşte interpreţi şi artişti internaţionali din categorii artistice variate, de la street art la teatru, video, dans, muzică, arta new media, sculptură, desen şi fotografie.

Expoziţia „Under the House” poate fi vizitată până pe 30 aprilie la ARCUB – Sala Bolţilor şi este completată de evenimente conexe ce vor avea loc până pe 12 aprilie la ARCUB – Sala Mare şi Goethe Institut Bucureşti.

Participă, între alții, artiștii Ion Grigorescu, Kyoko Murase și Pisica Pătrată.

Portret comunist

„Între Gheorghe Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu. Portretul comunist în colecțiile Muzeului Municipiului București” e deschisă la Palatul Suțu între 7 aprilie și 30 iulie.

Expoziția este organizată de curatorii Nicoleta Bădilă, Delia Bran și Cezar Petre Buiumaci și cuprinde obiecte din patrimoniul Muzeului Municipiului București care se înscriu artei realist-socialiste.

Animație de artă

Cinci scurtmetraje cu și despre animația de artă sunt incluse într-o nouă seară de evenimente speciale – pe 7 aprilie – în expoziția „Orele…” de la Scemtovici & Benowitz Gallery din București, care cuprinde lucrări realizate de Olimpiu Bandalac pe parcursul mai multor decenii.

Expoziția „Orele…” (foto), o meta-instalație multimedia ce încorporează piese muzicale din creația compozitorului Octavian Nemescu, poate fi vizitată până pe 20 aprilie, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, între orele 14:00 și 19:30. Vizitatorii vor putea audia piesele compozitorului Octavian Nemescu integrate în instalație începând cu ora 17:00, până la închiderea programului de vizitare.

Performance de artă

Galeria Verticală, spațiul Celula de Artă din incinta Random Space, va fi redeschisă pe 8 aprilie cu un performance live în care Ioana Cristodorescu și Marin Grigore se vor exprima prin limbaje artistice diferite, în același timp complementare.

Vernisajul „Dac-ar fi de-adevărat” are loc pe 8 aprilie, începând cu ora 19:00, iar lucrarea rezultată va putea fi văzută până pe 7 mai.

În același timp, la Celula de Artă din bdul. Carol nr. 53 va fi deschisă pe 9 aprilie „Not Art”, în care artistul Not Bob aduce simboluri caligrafice care transcend arta, pornind de la premisa că o minte liniștită începe cu un spirit puternic ancorat în propria intuiție. Expoziția va putea fi vizitată până pe 29 aprilie.