Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Re:Imagine Brașov”, din 8 februarie la Muzeul Național Cotroceni
afis reimagine brasov

„Re:Imagine Brașov”, din 8 februarie la Muzeul Național Cotroceni

Expoziția „Re:Imagine Brașov” ce reunește lucrări create de 20 de artiști va fi deschisă, începând cu 9 februarie, în Salonul Cerchez de la Muzeul Național Cotroceni.

Pe parcursul anului 2023, Muzeul de Artă Brașov a organizat patru evenimente în cadrul proiectului „Re:Imagine Brașov”. În cursul acestora, artiști brașoveni contemporani au fost invitați să transforme muzeul în atelier de creație. Pornind de la elementele de patrimoniu pe care artiștii le consideră relevante pentru identitatea orașului, inspirați din bogata istorie a Brașovului sau din experiența actuală, ei au creat noi opere de artă în prezența publicului.

Expoziția prezintă lucrările artiștilor brașoveni Anda Ansheen, Bianca Anton, Sebastian Beianu, Bianca Bideac, Silviu Blidaru, Raluca Cozma, Corina Drăgan, Anita Frâncu, Ana-Maria Găleţeanu, Beatrice Gherghel, Alexandra Gold, Homeboy, Xenia Pamfil, Teodora Pica, George Roşu, Magdalena Stăvilă, Agata Secelean, Carmen Ţanu, Andreea Lozioara Zamfir și Alice-Helen Zigman.

„Re:Imagine Brașov” va putea fi vizitată, la Muzeul Național Cotroceni, în perioada 9 februarie – 8 aprilie 2024, în cadrul turului muzeului sau în cadrul turului expozițional, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00, doar în baza unei programări prealabile.