Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Relația dintre fotografie și pictură, la galeria Sector 1
sarah muscalu, alive in sight only for a second, galeria sector 1, curatorial.ro martie 2023

Relația dintre fotografie și pictură, la galeria Sector 1

Relația dintre fotografie și pictură, cu evoluția ei și experimentele actuale, este explorată la galeria Sector 1 de la Combinatul Fondului Plastic, într-o expoziție de grup curatoriată de Horațiu Lipot.

„Alive in Sight Only for a Second” aduce laolaltă lucrări semnate de Marius Bercea, Răzvan Boar, Sarah Muscalu, Andrei Nacu, Abel Rad, Marcel Rusu și Nora Teplan.

alive in sight only for a second, galeria sector 1, curatorial.ro, 2023

Alive in Sight Only for a Second, galeria Sector 1 (c) curatorial.ro

Practica lor tratează camera de fotografiat ca un dispozitiv pentru a vedea structural-intersecțional în obiectul analizat mai mult decât un simplu obiect producător de imagine mecanică mimetică, imaginea devenind astfel un alt strat procesual care creează distanță și, implicit, analiză, spune Lipot.

Lucrărilor expuse – care chestionează autonomia mediului fotografic prin raportul la stanțele majore ale picturii – le stă alături o cameră obscură.

expo alive in sight only for a second, galeria sector 1, curatorial.ro martie 2023

Alive in Sight Only for a Second, galeria Sector 1 (c) curatorial.ro

De-a lungul vremii, relația dintre fotografie și pictură a trecut prin diverse etape – de la imitație, la mijlocul secolului XIX, la scindare, după anii 1960, apoi a devenit simbiotică.

Expoziția „Alive in Sight Only for a Second” poate fi vizitată până pe 6 aprilie.

Fotografie principală: „Factory: A Report on History III” (2021), ulei și email pe pânză & proiecție video de Sarah Muscalu (c) curatorial.ro