Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Relief al imaginarului artistei Elena Ilash, la Palatul Parlamentului
expozitie elena ilash nothing stays the same palatul parlamentului

Relief al imaginarului artistei Elena Ilash, la Palatul Parlamentului

Expoziția „Nothing Stays the Same” a artistei clujene Elena Ilash se află, până pe 30 aprilie, în Sala „Constantin Brâncuși” a Centrului Internațional de Conferințe de la Palatul Parlamentului.

Curatoarea expoziției este Ana Negoiță. Ea explică: „«Nothing Stays the Same» integrează construcții spațiale cu geometrii neregulate, cu o structură plastică densă care redau un tip de organicitate hiper-condensată, în care negrul devine materie. Reliefurile parietale semnate de artista Elena Ilash, realizate din burete tratat, generează un spațiu metamorfic, în care se desfășoară o serie e mutații de forme și structuri aproape carbonizate, nedefinite din punct de vedere al organicității”.

Această lume cu  geometrii imposibil de cartografiat aduce în prim plan un „relief” specific imaginarului artistei.

Tema  centrală a expoziției, potrivit Anei Negoiță, este capacitatea continuă a materiei expuse de a se transforma, de a se regenera în forme noi necuantificabile, prin intermediul acțiunii publicului, care poate interveni asupra unei lucrări gigant, printr-o acțiune directă, experimentând, tactil, carnalitatea frustă a materiei din  care sunt realizate  lucrările – o imersiune  directă în mediul și materialul de lucru al artistei.