Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Retrospectivă dedicată operei fotografului Wolfgang Tillmans, deschisă la MoMA
MoMA, logo, Curatorial

Retrospectivă dedicată operei fotografului Wolfgang Tillmans, deschisă la MoMA

Retrospectiva dedicată operei fotografului Wolfgang Tillmans, numită „To look without fear”, va fi deschisă la  Museum of Modern Art (MoMA) în perioada 12 septembrie – 1 ianuarie 2023.

Tillmans a experimentat, timp de peste trei decenii, ce înseamnă conectarea cu lumea prin intermediul fotografiei. „To look without fear” explorează, prin imaginile semnate de acesta, viaţa cotidiană, de la ilustrările vieţii de noapte şi portrete emoţionante până la mişcări sociale, fenomene cosmice şi nuduri.

Expoziţia arată un fotograf care a explorat fiecare gen al artei sale şi care a experimentat mereu. Mai mult, acesta crede că artistul este un „amplificator” al cauzelor politice şi sociale  şi arată, cu fiecare ocazie, importanţa comunităţii.

A refuzat formula clasică de expunere şi a optat pentru instalaţii mai degrabă decât fotografii expuse în ramă pe pereţi. Astfel, la expoziţia din New York, fotografii înrămate vor apărea alături de pagini din reviste, proiecţii de imagini sau printuri fixate.