Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Romanescu – Prospectivă”, expoziție la Palatul Parlamentului
mircea titus romanescu

„Romanescu – Prospectivă”, expoziție la Palatul Parlamentului

Expoziția de pictură „Romanescu – Prospectivă” este deschisă, în Sala „Constantin Brâncuși” de la Palatul Parlamentului, până pe 31 mai.

Pictorul nemțean Mircea Titus Romanescu dedică această expoziție memoriei tatălui său, Gheorghe Romanescu, de la nașterea căruia se împlinesc o sută de ani.

„Am ales ca titlu prospectiva, pentru că pur și simplu nu mi-a plăcut să-i zic retrospectivă, prefer o privire dinamică spre viitor decât una statică, spre trecut. Expoziția cuprinde un traseu retrospectiv, cu lucrări de acuarelă din anii ’60 și pictură începând cu anii ’90 până în prezent. Lăsăm la latitudinea vizitatorului expoziției să aplice singur, neghidat, analizând prospectiv traseul expozițional în ideea de a găsi acele tendințe, mai puțin aparente, care pot genera direcții de viitor”, a spus el.

Vernisajul este programat pentru 4 mai, ora 18:00. Va prezenta criticul de artă Virgil Mocanu.

Foto: „Pe Tarcău”, acuarelă pe hârtie de Mircea Titus Romanescu