Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Roxana Ajder, în deschiderea programului expozițional 2024 al galeriei Strata
roxana ajder

Roxana Ajder, în deschiderea programului expozițional 2024 al galeriei Strata

Un solo show Roxana Ajder, care va fi vernisat în 28 februarie, la ora 19:00, deschide programul expozițional al galeriei bucureștene Strata.

Pictura ei dezvoltă serii extinse de formate diferite în care corpul gol este expus cu o naturalețe aproape dezarmantă, reușind să anime spațiul tulburător și nu foarte obișnuit dintre inocență și indecență, puritate și impudență. Portrete umane adulte (foarte puțini copii în picturile sale) cu un aer tineresc și aspectul natural al unor siluete frumoase care par să locuiască cu ușurință într-un paradis estival, se oferă liber privitorului precum comentarii „în carne și oase” despre societate, etică, practici de petrecere a timpului liber și sexualitate modernă.

Roxana Ajder (n. 1991, Galaţi) trăiește și lucrează în Cluj-Napoca. A studiat pictura și are un doctorat despre feminitate în istoria picturii la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. A avut numeroase stagii de formare ca profesionist de artă la Accademia di Belle Arti di Venezia, Galleria Doris Ghetta (Milano, Ortisei), Galeria Plan B Berlin, Viltin Galéria (Budapesta) și Associazione Socio Culturale ProCultura – RoArte di Roma. În anul 2019, Roxana Ajder s-a numărat printre finaliştii Bienalei Jeune Création Européenne, lucrările ei participante fiind expuse în Franța, Danemarca, Letonia, Spania, Portugalia, SUA și România.

Expoziția va fi deschisă până în 30 martie și poate fi vizitată de marți până vineri, între orele 14:00 și 16:00. În weekenduri, galeria poate fi vizitată cu programare.