Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Ruinele unui templu budist au fost descoperite în Pakistan, de către o echipă de specialişti italieni

Ruinele unui templu budist au fost descoperite în Pakistan, de către o echipă de specialişti italieni

Rămăşiţele clădirii care a fost construită în secolul III sau II î.e.n. au fost dezgropate în Barikot, în regiunea Swat din nordul Pakistanului, arată Art News.

Lucrările au început în acest sit în octombrie, anul trecut, când arheologii italieni şi pakistanezi au remarcat urme care arătau că au existat tentative de jefuire a locului.

Potrivit specialiştilor, respectiva descoperire poate aduce informaţii suplimentare privind practicarea budismului în Gandhara, o veche regiune care se întindea de la Kabul-ul modern până în Peshawar, Swat şi Taxila.

“Descoperirea unor monumente religioase măreţe create în perioada Regatului greco-indian este o dovadă a faptului că aici era un centru antic de pelerinaj şi rugăciune”, a afirmat Luca Maria Olivieri, profesor la Universitatea Ca’ Foscari din Veneţia, care a participat la cea mai recentă etapă a descoperirii. Potrivit lui, în acea vreme, Swat era un loc sacru pentru practicanţii budismului.

Misiunea arheologică este rezultatul cooperării Italia – Pakistan.

Credit foto: ISMEO/ Universitatea Ca’ Foscari via Art News