Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Saloane de artă în Deva, Galați și București și Anuala artiștilor suceveni, între evenimentele UAP de final de an
mircia dumitrescu, expozitie, curatorial.ro

Saloane de artă în Deva, Galați și București și Anuala artiștilor suceveni, între evenimentele UAP de final de an

Saloane de artă în Deva, Galați și București și Anuala artiștilor suceveni se numără între evenimentele Uniunii Artiștilor Plastici programate pentru finalul acestui an.

18 decembrie

De la ora 17:00, la Galeria Națională de Artă Forma din Deva, va fi vernisat Salonul Artelor Vizuale Hunedorene. Evenimentul intitulat „LˈExpression libre” reprezintă o sinteză și un reper valoric pentru toate domeniile de expresie plastică: pictură, grafică, sculptură, arte decorative și multimedia, artiștii profesioniști expunând cele mai recente și reprezentative creații. Curator este Doina Reghiș Ionescu. Expoziţia va fi deschisă până la 15 ianuarie 2024.

În aceeași zi, de la ora 18:00, la Galeria de Artă „Nicolae Mantu” va fi inaugurat Salonul de Iarnă al artiștilor plastici din Galați. Evenimentul curatoriat și organizat de Consiliul Director al Filialei UAP Galați va fi deschis publicului până la 6 ianuarie. Participă mai mult de 50 de autori, titulari, stagiari și proaspeți absolvenți ai institutelor de arte vizuale. Expoziția oferă o paletă largă de exprimări artistice: pictură, sculptură, grafică, arte decorative și artă sacră.

La aceeași oră, începe a treia ediție a Salonului de Iarnă ART4ALL, găzduită de Centrul Cultural ART4ALL din București. Expun 40 de artiști, iar invitat special este academicianul Mircia Dumitrescu. Prezintă criticul de artă Marius Tița. Expoziția va fi deschisă până pe 10  ianuarie.

19 decembrie

Anuala Artiștilor Plastici Suceveni debutează la ora 16:00, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din Suceava.
Participă 26 de artiști și prezintă criticul de artă Iulian Bucur.

20 decembrie

De la ora 18:00, Fundația Ana pentru Cultură și Artă propune la Galeria Calea Victoriei 91-93 vernisajul expoziției „Verde, Negru, Galben” a pictorului Eusebiu Josan. Artistul este printre puținii abstracționiști români contemporani interesați de zona Color Field, transformând cu ușurință realul și imaginarul în pete de culoare așternute în forță, dinamice și temperamentale. Curator este criticul de artă Diana Roman.

21 decembrie

La Galeria de Artă Ploiești, va fi deschisă o expoziție a pictorului Valeriu Scărlătescu. Lucrările se vor afla pe simeze până la 25 ianuarie 2024.

Foto: lucrări de Mircia Dumitrescu din expoziția deschisă anul acesta la Arcub Gabroveni (c) curatorial.ro