Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Samuel Mützner, Alexandru Ciucurencu și Rudolf Schweitzer Cumpăna, în prima licitație Alis a anului
resita, alexandru ciucurencu, alis

Samuel Mützner, Alexandru Ciucurencu și Rudolf Schweitzer Cumpăna, în prima licitație Alis a anului

Lucrări de Samuel Mützner, Alexandru Ciucurencu și Rudolf Schweitzer Cumpăna vor fi scoase la vânzare în prima licitație Alis a anului, care va avea loc pe 22 ianuarie.

Cel mai mare preț de pornire în licitație – 70.000 de lei – a fost acordat lucrării „Cireși japonezi”, ulei pe pânză de Samuel Mützner.

ciresi japonezi, samuel mutzner, alis

Cireși japonezi, Samuel Mützner

Aceasta este urmată de „Reșița” (foto principală), ulei pe carton de Alexandru Ciucurencu, cu 19.000 de lei, și de „La răscruce de drumuri”, ulei pe carton de Rudolf Schweitzer Cumpăna, cu 12.000 de lei.

la rascruce de drumuri, cumpăna, alis

La răscruce de drumuri, Rudolf Schweitzer Cumpăna

Cumpăna mai este prezent în licitație cu acuarela „Peisaj din Paris”, cu preț de pornire de 1.800 de lei.

Cincizeci și două de loturi sunt cuprinse în licitația de pictură și grafică, ce cuprinde nume precum Nicu Enea, Mircea Ciobanu, Constion, Eugen Crăciun și Lucia Dem Bălăcescu, dar și tușuri de Jean Al. Steriadi și Ruxandra Ilfoveanu.

În segmentul dedicat artistilor în viață se remarcă lucrarea „Alegorie”, ulei pe pânză de Petre Velicu (n. 1950), care are un preț de pornire de 5.000 de lei. Aici vor mai fi licitați, între alții, Andrei Sorel (n. 1947), Georgeta Grabovschi (n. 1954) și Ștefan Pelmuș (n. 1949).