Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Săptămâna de Artă de la New York, la prima ediție
new,york,city, ,jul,17:,in,the,metropolitan,museum

Săptămâna de Artă de la New York, la prima ediție

Mai mult de 20 de organizații artistice din New York s-au unit pentru a lansa, în mai, prima Săptămână de Artă de la New York (New York Art Week), care este programată să aibă loc când patru târguri de artă vor debuta în oraș – Independent, TEFAF New York, NADA New York, and the Future Fair—open in the city.

Proiectul, derulat între 5 și 12 mai, este centrat pe a aduce laolaltă tot ce au aceste organizații de oferit.

Manifestări similare au loc în alte orașe mari din lume, precum Londra, însă la New York nu a existat una similară.

Săptămâna de Artă, o nouă formă de colaborare în NYC

Evenimentul este conceput ca o nouă formă de colaborare în new York. Etse un mod familiar de lucru pentru NADA New York, care organizează anul acesta prima ediție în decurs de patru ani și care a mai colaborat în trecut cu târguri ca Art Cologne (Germania).

„Pentru New York, e logic ca toată lumea să se unească și să spună: «Asta se întâmplă săptămâna aceasta»”, a spus Heather Hubbs, directorul executiv al NADA (New Art Dealers Alliance), citează artnews.com. Este un mod de a încuraja oamenii să vadă pe cât de mult are orașul de oferit, pe de-a-ntregul.

Pe lângă cele patru târguri care au loc săptămâna aceea, participă și cele mai importante case de licitații din lume – Christie’s, Sotheby’s și Phillips. Lor li se alătură câteva muzee din oraș, inclusiv Metropolitan Museum of Art, Studio Museum din Harlem, Museum of Modern Art, Whitney Museum, Guggenheim Museum, Queens Museum și Brooklyn Museum.

New York Art Week s-a născut în urma unui apel la care au participat, în noiembrie 2021, cincizeci de persoane, când au fost stabilite detaliile principale ale evenimentului. De atunci, membrii s-au alăturat unor comitete care s-au întâlnit periodic, începând din decembrie, pentru a pune la cale proiectul.

Foto: Metropolitan Museum of Art