Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Sat dobrogean”, ulei pe pânză de Constantin Piliuță, vedetă la Alis. „Car cu boi”, de Grigorescu, neadjudecat
piliuta, sat dobrogean, licitatie, alis, curatorial.ro

„Sat dobrogean”, ulei pe pânză de Constantin Piliuță, vedetă la Alis. „Car cu boi”, de Grigorescu, neadjudecat

„Sat dobrogean”, ulei pe pânză de Constantin Piliuță, a obținut cea mai mare adjudecare în licitația Alis din 9 octombrie, în timp ce „Car cu boi”, ulei pe lemn de Nicolae Grigorescu, care avea cel mai mare preț de pornire, 150.000 de lei, a rămas nevândut.

Pictura lui Piliuță a fost adjudecată contra sumei de 19.000 de lei, după ce licitația a pornit de la 16.500 de lei.

„Peisaj la Ciorogârla”, ulei pe carton de Alexandru Moser Padina, a fost vândut pentru 7.000 de lei, acesta fiind și prețul de pornire.

Dintre cele 50 de loturi, 17 și-au găsit cumpărători. „Natură statică cu scoică”, ulei pe pânză de Ion Pacea, a fost al treilea cel mai valoros, cu preț de adjudecare de 6.000 de lei, urmat de „Pom înflorit”, ulei pe carton de Kimon Loghi, la 4.300 de lei, „La Mamaia”, ulei pe carton de Alexandru Poitevin Scheletti, la 3.800 de lei, și de „Ivan lipoveanul”, ulei pe pânză de Octavian Angheluță, la 3.500 de lei.

Au mai fost adjudecate lucrări de Rudolf Schweitzer Cumpăna, Iosif Iser, Apcar Baltazar și Constion, între alții.

„Casă la marginea pieței”, ulei pe carton din 1912 semnat Gheorghe Petrașcu, a rămas de asemenea nevândută, după ce a avut un preț de pornire de 25.000 de lei.

Credit foto: casa de licitații Alis