Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Sculptorul Nicu Dumitrescu și pictorița Eliza Matica, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Sculptorul Nicu Dumitrescu și pictorița Eliza Matica, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Lucrări create de sculptorul Nicu Dumitrescu și pictorița Eliza Matica sunt prezentate în expoziția „Pași în timp”, ce va fi deschisă pe 19 martie, la ora 14:00, în Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Nicu Dumitrescu și Eliza Matica sunt membri în Asociaţia Filiala Artă Plastică, Religioasă şi Restaurare a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Curatorul expoziției este criticul de artă dr. Marius Tița.

„Picturile Elizei Matica și sculpturile în sticlă și metal realizate de Nicu Dumitrescu susțin un discurs înălțător și puternic, cu mijloacele plastice în care excelează”, spune curatorul în prezentarea expoziției.

Despre Nicu Dumitrescu el apreciază că „desenează, colorat, translucid și cu transparențe, folosind sticla modelată și metalul adus în contururi potrivite”.

„Pictura Elizei Matica este intens introspectivă, redă universuri umane complexe, relevând peisaje de dincolo de real. Mesajul artei sale este evident și susține fiecare pictură, fiecare construcție plastică dintre cele prezentate în expoziție”.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 3 aprilie 2022, de miercuri până duminică, între orele 09:00 – 17:00.