Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Sculptură la puterea 3”, la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu” din Bacău
sculptura la puterea 3

„Sculptură la puterea 3”, la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu” din Bacău

Lucrări de sculptură create de Laurențiu Mogoșanu, Mircea Roman și Aurel Vlad vor fi expuse începând cu 10 iunie, la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu” din Bacău.

Expoziția  „Sculptura la puterea 3” este curatoriată de Maria Pașc.

În cadrul expoziției vor fi prezentate video-mărturii ale sculptorilor în spațiile lor de creație.

Despre expoziția „Sculptură la puterea 3” curatoarea afirmă: „S-ar putea spune că expoziția este urmarea firească a recent-apărutului volum «De vorbă cu Laurențiu Mogoșanu, Mircea Roman, Aurel Vlad». Expoziția reunește lucrările protagoniștilor acestui volum care îi prezintă pentru prima oară împreună pe cei trei sculptori, nume importante din tărâmul artei contemporane românești”.

„Cei trei sculptori au un sunet robust, îndrăzneala marilor desfășurări. Totul este la cei trei artiști operă, nu doar sculpturile, ci și atelierele, biografiile lor. Cadrul spațiilor lor de creație te îndeamnă la reculegere, este o atmosferă cu accent de gravitate”, mai explică Pașc.

Expoziția „Sculptură la puterea 3” poate fi vizitată în perioada 10 iunie – 10 iulie 2022 la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu” din cadrul Centrului de Cultură „George Apostu”.