Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Serial documentar despre Andy Warhol în care a fost folosită inteligența artificială, lansat în martie

Serial documentar despre Andy Warhol în care a fost folosită inteligența artificială, lansat în martie

Un serial documentar despre Andy Warhol, în care a fost folosită inteligența artificială pentru a-l aduce pe artist citind din propriile jurnale în fața privitorului, va fi lansat în luna martie de platforma de streaming Netflix.

Warhol (1928 – 1987) poate fi auzit în trailer citind, însă vocea nu este a lui, ci un produs AI făcut să sune ca el.

Andrew Rossi, creatorul serialului intitulat „The Andy Warhol Diaries”, a decis să apeleze la această variantă cu permisiunea Andy Warhol Foundation. În plus, serialul arată narațiunea generată prin AI ca ceva ce Warhol însuși și-ar fi dorit.

„Am mers la birou pentru că ei fac un robot după mine”, spune  varianta AI a lui Warhol în trailerul serialului, referire la un prototip mecanic realizat în 1982, ce putea fi echipat cu o proteză ce imita figura lui.

„The Andy Warhol Diaries” este cea mai recentă analiză făcută artistului care a fost subiectul unei ample biografii lansate de Blake Gopnik în 2020 și a unei retrospective cu 350 de lucrări la Whitney Museum în 2018.

Producția, disponibilă din 9 martie, cuprinde interviuri cu artiști precum John Waters și Glenn Ligon, dealeri de artă ca Larry Gagosian și Jeffrey Deitch, și curatoarea Donna de Salvo, care a organizat expoziția de la Whitney.

Credit foto: captură trailer „The Andy Warhol Diaries”