Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Silenced anxiety”, exercițiu de introspecție la galeria AnnArt
silenced anxiety, annart

„Silenced anxiety”, exercițiu de introspecție la galeria AnnArt

Galeria AnnArt deschide pe 23 noiembrie expoziția de grup „Silenced anxiety” prin care se propune un exercițiu de introspecție, traversând diversitatea creațiilor, a perspectivelor a 8 artiști români din București, Iași, Arad și Cluj-Napoca.

Dragoș Bojin, Radu Carnariu, Antonia Corduneanu, Ada Muntean, Radu Pandele, Diana Serghiuță Popa, Andrei Tudoran și Ruxandra Tudoran vor expune până pe 13 ianuarie.

Selecția a fost făcută de Ruxandra Tudoran, care remarcă: „Existența noastră este marcată de o abundență copleșitoare de opțiuni, iar actul de a alege conștient nu a fost niciodată mai profund. Anxietatea face parte din designul uman primordial și deși are un rol foarte important în a ne menține mintea perspicace, se încearcă obsesiv înlăturarea și înlocuirea ei cu emoții pozitive, ceea ce duce de fapt la o cronicizare a fricilor”.

Ea punctează că „Silenced anxiety” este o selecție de narațiuni prin care se poate explora complexitatea psihicului uman. Acestea formulează un mod de conviețuire cu anxietatea, transformând-o într-un impuls creator, o forță vitală, mai degrabă decât una copleșitoare, bolnăvicioasă, dezvoltând astfel anticorpi pentru această suferință modernă.

Expoziția oferă șansa  privitorilor de explorare a sinelui, a istoriilor personale și a emoțiilor mai puțin (re)cunoscute, prin efectul de oglindire în lucrare.