Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  SISAF – Artiști din cinci țări realizează noi picturi murale în Sibiu
sisaf 3

SISAF – Artiști din cinci țări realizează noi picturi murale în Sibiu

Cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Artă Stradală din Sibiu (SISAF) are loc până pe 16 iulie, timp în care artiști din SUA, Canada, Argentina, Estonia și România vor lucra zilnic pentru a da formă unor lucrări cu tema #Xpressions.

Lucrările celor cinci vor înfrumuseța fațadele a trei blocuri de locuințe din Sibiu, dar și ale unor unități sanitare și de învățământ.

Tema #Xpressions se va regăsi în toate cele 5 picturi murale și va reuși să scoată la lumină mesaje inspiraționale.

Artistul argentinian Julian Cruz lucrează pe fațada unui bloc de pe strada Fântânele nr. 1, Riivo Kruuk din Estonia propune un personaj feminin de inspirație tradițională locală pe strada Iernii, bl. 4, în timp ce românul Cristian Scutaru desenează pe strada Henri Coandă, nr. 57.

Pe de altă parte, artistul canadian Dominic Laporte va da o nouă față Centrului Stomatologic Universitar de pe strada Herman Oberth.

Tradiția picturilor murale realizate pe unități de învățământ continuă în acest an – un zid al Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Sibiu, de pe str. Postăvarilor, nr. 18, va fi transformat de artistul american Christian Stanley, care propune lucrarea intitulată „Inimă de vară”, prin care explorează relația dintre oameni și natură.

Lucrările din acest an vor completa Galeria de Artă Stradală a Sibiului – o expoziție atipică, accesibilă oricând localnicilor și turiștilor. Aceasta cuprinde în prezent 112 lucrări, 12.500 metri pătrați de culoare, și va fi completată cu noi lucrări,, continuând să fie cel mai amplu demers de gen din țară.

Evenimente conexe

Expoziția colectivă de colaje analog semnată de grupul Racolaj poate fi vizitată la Elements House, iar de miercuri până vineri sunt programate sesiuni „Meet and talk with the artists” în locurile unde ei creează, între orele 17:00 și 18:00.

Vineri este planificat evenimentul „Street Art Mapping”, de la 22:00 la miezul nopții, iar de vineri până duminică publicul își poate exploata latura creativă în cadrul „String Art”, între orele 17:00 și 20:00.

SISAF propune și 3 zile de muzică. De vineri până duminică, după ora 16:00, Piața Huet găzduiește muzica mixată de Funkydrop, UnkleFunkle, Ciprian Popa, Alecs Roșu, Simo & Hog și alții.

În ultima zi de festival – 16 iulie – publicul și artiștii pornesc pe biciclete, în cadrul Sibiu Street Art Tour, cu opriri în toate locurile revitalizate în acest an, pentru a vedea lucrările finalizate.

Foto: arhiva SISAF