Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Solistul grupului electro Orchestral Manoeuvres in the Dark își expune colecția de lucrări Maurice Wade
maurice wade

Solistul grupului electro Orchestral Manoeuvres in the Dark își expune colecția de lucrări Maurice Wade

Andy McCluskey, solistul grupului electro Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD), își expune colecția de artă în Staffordshire.

McCluskey este cel mai mare colecționar privat al operei artistului Maurice Wade, originar din Newcastle-under-Lyme. Acum va fi prima dată când această colecție va fi expusă în orașul natal.

Muzicianul consideră că această expoziție este o bună ocazie ca oamenii să afle mai multe despre Wade și munca lui și speră ca și alții să prezinte lucrări ale artistului care nu au ajuns la public.

„Sunt peisaje industriale, dar nu sunt sentimentale. Sunt foarte moderne, o reflecție personală a răspunsului său emoțional la mediul în care a crescut”, a spus McCluskey, potrivit BBC.

Una dintre lucrări redă Victoria Hall din Hanley. „Am cântat acolo de câteva ori”, a explicat McCluskey, „am amintiri foarte dragi din acea sală, unde am făcut mult zgomot și m-am simțit bine”.

Colecția va fi expusă la Trent Art din Newclastle-under-Lyme, sub numele „Maurice Wade – Silent Landscapes”, începând cu 25 martie și până pe 29 aprilie. Nicio pictură nu este de vânzare, ci doar câteva desene originale, potrivit galeriei.

Maurice Wade, o tehnică extraordinară

Maurice Wade (1917 – 1991), a urmat cursuri de artă în anii 1930 la Burslem School of Art. După ce a luptat în Al Doilea Război Mondial, a petrecut un timp în Londra, înainte de a se stabili, în 1951, în Longport.

A avut expoziții personale în Anglia și în Franța, iar lucrările lui se află în prezent în numeroase colecții private și publice, inclusiv în Government Art Collection.

Picturile lui sunt foarte apreciate astăzi, mai ales datorită tehnicii lui extraordinare. Ele sunt reprezentări ale peisajelor, pictate cu un cuțit de paletă, folosind puține culori.