Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sorin Purcaru si Bogdan Nueleanu, în cadrul Lunii Sculptorilor Români
uman, expozitie

Sorin Purcaru si Bogdan Nueleanu, în cadrul Lunii Sculptorilor Români

Sorin Purcaru si Bogdan Nueleanu, artiști invitați în seria de manifestări Luna Sculptorilor Români 2024, vor expune împreună lucrări reprezentative, de dată recentă, în galeria Octav Băncilă a UAP Iași, sub titlul „UMAN”, inspirat de seria de personaje antropomorfice care caracterizează creația artistică a ambilor sculptori, dar și de actualitatea temei.

Alături de sculpturile mici din selecție, Sorin Purcaru va prezenta și instalatia „Humanity”, o colecție de lucrări ilustrând cercetările și activitatea sa de grafician ale artistului.

Doi sculptori înzestrați, cu numeroase expoziții și premii naționale și cu o prezență internațională consistentă, Sorin Purcaru și Bogdan Nueleanu sunt specialiști în bronz și oțel sudat, au în portofoliu atât lucrări de mici dimensiuni, cât și importante lucrări de for public, au participat la numeroase tabere de sculptură și sunt doi dintre artiștii fondatori ai Taberei de Sculptură Sudată de la Dumbrăvița – Timiș.

Curatoarea expoziției este dr. Cristina Simion.

„De-a lungul anilor, între ei s-a legat o prietenie autentică, reflectată atât în valorile comune, cât și în felul în care își abordează temele artistice – cultivând anti-eroii, căutând emoția profundă, lăsând privitorului libertatea unor straturi succesive de interpretare și timpul unei înțelegeri care transcede codurile comune – și toate acestea, în cadrul unei abordări figurative care păstrează identitatea stilistică a celor doi artiști”, notează curatoarea expoziției, dr. Cristina Simion.

Expoziția „UMAN” va fi vernisată în 20 februarie, la ora 16:30, la Galeria de Artă UAP Iași „Octav Băncilă”.