Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Sotheby’s scoate la licitaţie 200 de perechi de Nike “Air Force 1”, realizate în colaborare cu Louis Vuitton şi semnate de Virgil Abloh

Sotheby’s scoate la licitaţie 200 de perechi de Nike “Air Force 1”, realizate în colaborare cu Louis Vuitton şi semnate de Virgil Abloh

Licitaţia începe pe 26 ianuarie, arată cei de la Sotheby’s. De altfel, anul acesta se împlinesc 40 de ani de la realizarea acestor pantofi sport. Cu ocazia prezentării colecţiei primăvară-vară 2022, Virgil Abloh a colaborat cu Nike pentru a crea 47 de perechi speciale de “Air Force 1”, combinând materialele de lux ale casei Vuitton cu tuşe inspirate din mişcarea hip-hop, care l-a modelat ca artist.

Respectivii pantofi sport au fost realizaţi în atelierele Vuitton din Fiesso d’Artico, Italia.

Fiecare pereche va fi vândută cu o geantă de voiaj Louis Vuitton, cuprinsă în colecţia primăvară-vară 2022.

Încasările înregistrate în urma licitaţiei vor fi direcţionate către fondul de burse creat în memoria lui Virgil Abloh, care susţine educaţia pentru studenţi eminenţi afro-americani sau care au descendenţă africană.

Preţul estimat pentru o pereche este între 5.000 şi 15.000 de dolari.

Modelul Nike „Air Force 1” a fost creat în 1982 şi a fost cel mai de succes din istorie.

Joi, Louis Vuitton a prezentat, la Paris Fashion Week, ultima colecţie creată de Virgil Abloh.

Abloh a fost director artistic al marii case de modă şi a murit în noiembrie, anul trecut, la vârsta de 41 de ani.

Credit foto: Sotheby’s