Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Spania a returnat Italiei două opere din secolele 16 și 17, dispărute de mai mulți ani
spania italia, ambasada

Spania a returnat Italiei două opere din secolele 16 și 17, dispărute de mai mulți ani

Oficialii spanioli au returnat ambasadei italiene de la Madrid două opere de artă din secolele 16 și 17, dispărute de mai mulți ani.

La ceremonia de la Ambasada Italiei, poliția spaniolă a înmânat două lucrări care au fost furate și recuperate recent. Este vorba despre o relicvă din lemn aurit din secolul 16 ce reprezintă un sfânt și o pictură în ulei pe pânză creată de un artist lombard anonim, despre care se crede că a fost realizată în secolul 17.

Ambele au fost recuperate în cadrul unei operațiuni derulate între oficiali spanioli și italieni.

Bustul din lemn, care îl reprezintă pe Sfântul Clemente și este atribuit lui Aniello Stellato, a fost furat în 2019 dintr-o biserică din regiunea Lecce. Pictura, despre care se crede că a fost furată în urmă cu 20 de ani dintr-o colecție privată din Bologna, reprezintă trei bărbații așezați la o masă, în preajma cărora se află o pisică – imagine considerată o alegorie religioasă.

Interpolul a localizat pictura la o casă de licitații din Spania, unde nu a fost comunicat dacă se afla pentru a fi vândută, în timp ce bustul a fost găsit de poliție la un anticar din Madrid.

Nu a fost comunicată evaluarea celor două lucrări, însă oficialii au spus că sunt „de o mare valoare istorică”.

Foto: Twitter.com/_Carabinieri_