Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Specialiştii au descoperit în ce măsură Jan van Eyck a fost ajutat de fratele său la crearea picturii din altarul catedralei din Ghent

Specialiştii au descoperit în ce măsură Jan van Eyck a fost ajutat de fratele său la crearea picturii din altarul catedralei din Ghent

Jan van Eyck a fost ajutat de fratele său la crearea picturii de pe altarul Catedralei din Ghent; acest lucru este cunoscut, dar de data aceasta specialiştii au stabilit în ce măsură cel din urmă a contribuit la opera de artă, scrie artnet.com.

Fratele lui Jan van Eyck a murit cu şase ani înainte ca lucrarea să fie încheiată, în 1432.

Cercetătorii de la Royal Institute for Cultural Heritage din Belgia au confirmat că Hubert a creat pictura brută la Catedrala St Bavo din Ghent, la începutul secolului XV, in timp ce frate său, Jan a adăugat stratul superficial, cu mai multe detalii.

Desoperirea este esenţială pentru maeştrii flamanzi ai perioadei timpurii, precizează institutul.

De asemenea, respectivul studiu este cuprins în iniţiativa de restaurare a picturii – în valoare de multe milioane de dolari- care durează din 2012.