Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Studiu după model. Experiment, la Galleria 28 din Timișoara
marian dobre

Studiu după model. Experiment, la Galleria 28 din Timișoara

Expoziția „Studiu după model. Experiment” a lui Marian Dobre va fi deschisă la Galleria 28 din Timișoara în perioada 24 aprilie – 22 mai.

Curatoriată de Maria Pașc și Andrei Rosetti, expoziția aduce în atenția publicului cele trei direcții de lucru ale pictorului Marian Dobre.

Despre expoziție, Maria Pașc, istoric de artă, notează: „Fiecare lucrare a sa se compune din judecăți și alegeri. (…) Marian Dobre este înzestrat, ca oricare pictor, cu două retine. Retinele lui Marian sunt aparte, una ca o lunetă, cealaltă ca un microscop. Când se apleacă asupra unui studiu cu luneta, vede studiul în toată amploarea lui, iar microscopul său reține detaliul și îi conferă amploare. Expoziția «Studiu după model. Experiment» este o cercetare întru diferențiere. După cum mărturisește, expoziția deschide șantierul cercetării postdoctorale a pictorului – o expoziție care pune la vedere trei direcții de lucru ale sale: cartografierea câmpului artistic, experiențe dobândite prin exerciții la nivelul limbajului picturii, un dialog prin povestirea unor amintiri și trăiri. Ceea ce subliniază Marian prin șantierul deschis la Galleria 28 este că decretul lui Duchamp – este permis să faci orice – nu înseamnă o formulă de autorizare, nu le dă mână liberă artiștilor, ci îi face răspunzători de arta lor. Alegi să știi să alegi”.

Expoziția „Studiu după model. Experiment” poate fi vizitată la Galleria 28 din Timișoara, 2023, de luni până sâmbătă. Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon 0040(0)722 503 028 sau pe e-mail galleria28@gmail.com.