Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tabloul Van Gogh furat în timpul pandemiei și recuperat, expus public
van gogh, the parsonage garden at nuenen in spring, groninger museum

Tabloul Van Gogh furat în timpul pandemiei și recuperat, expus public

„The Parsonage Garden at Nuenen in Spring” (1884), de Vincent van Gogh, estimat la 6 milioane de euro, care a fost furat dintr-un muzeu în timpul lockdown-ului impus în contextul pandemiei de Covid-19, în urmă cu trei ani și jumătate, și recuperat toamna trecută de detectivul de artă olandez Arthur Brand, va fi expus din nou publicului.

Tabloul a fost sustras din Muzeul Singer Laren de lângă Amsterdam, la 30 martie 2020, într-un jaf care a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Brand, care investigase cazul, l-a primit de la un bărbat care nu avea legătură cu furtul.

Pictura, care datează dintr-o perioadă relativ timpurie a carierei lui Vincent van Gogh, înainte ca prolificul artist să se dedice post-impresionismului care îl caracterizează, a fost restituită directorului Muzeului Groninger, de unde a fost împrumutat la Muzeul Singer Laren.

Săptămâna aceasta, lucrarea a fost prezentată presei într-un muzeu din Rotterdam, iar din 29 martie, publicul o va putea vedea la Muzeul Groninger din nordul Olandei.